Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Májusban újra várja az ügyfeleket a kormányablakbusz Csongrád-Csanád megyében

2022.05.04. 13:47 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat Csongrád-Csanád megyében május 2-tól ismételten a kistelepüléseken élők rendelkezésére áll – mondta el dr. Juhász Tünde a Derekegyházon tartott sajtótájékoztatón. A kormánymegbízott hangsúlyozta, a szolgáltatásnak köszönhetően a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjére is lehetőség nyílik előzetes időpontfoglalás nélkül.

 

A kitelepüléseknek köszönthetően a kormányhivatal lehetőséget biztosít a közigazgatási ügyek helyben történő elintézésére a kisebb települések esetében is. A kormányablakbusz segítségével számos ügytípus intézésére, hatósági eljárások elindítására van mód.

A kormánymegbízott kiemelte, valamennyi 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél Magyarország területén 2022. június 30-ig érvényes. Tehát az okmányok cseréjére 2 hónap áll rendelkezésre. A kormányablakok munkatársai folyamatosan végzik az okmányok cseréjét, időpontfoglalással és időpontfoglalás nélkül is. A mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat, azaz a kormányablakbusz is a kistelepüléseken élők rendelkezésére áll a lejárt okmányok cseréjére. A megyében májusban 44 kistelepülésre, valamint a május 5-től 7-ig tartó hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárra is érkezik a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat.

Akinek van ügyfélkapuja, az a jogosítvány megújítását – a háziorvos által elvégzett alkalmassági vizsgálatot követően – otthonról is intézheti, a magyarorszag.hu weboldalon keresztül. A lejárt útlevelek külföldön nem érvényesek, így aki olyan helyre utazik, ahol szükséges ez az okmány, feltétlenül igényeljen újat. A gépjárművek esetében 2020. március 11. és 2020. július 3., illetve 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt műszaki érvényesség megújításához nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni – tette hozzá.

Kitelepülési helyszínek és időpontok

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal