Megkezdődött a decemberi álláskeresési járadék és a szociális ellátások kifizetése

2023.12.05. 18:01 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A lakosok december elején az álláskeresési járadékot, álláskeresési segélyt és utazási költségtérítést kapják meg, de még ebben a hónapban megérkezik a folyószámlákra a gyermekek otthongondozási díja és a szociális ellátások összege is.

A napokban megérkezik a lakosokhoz az álláskeresési járadék, az álláskeresési segélyt és az utazási költségtérítés is: a folyószámlára december 4-én érkeznek meg az összegek, míg postai kézbesítéssel december 6-án kapják meg a jogosultak a díjakat. Ezen ellátások hóközi számfejtése esetén a folyószámlára utalás időpontja 2023. december 19-e, postai kézbesítés esetén 2023. december 22-e. A 2024. január havi előrehozott ellátások banki utalására 2023. december 20-án, postai kézbesítésére 2023. december 27-én kerül sor.

 

A gyermekek otthongondozási díjának kiutalása 2023. december 21. napján, postai kézbesítése 2023. december 29-én történik meg, és ugyanezeken a napokon kapják meg a jogosultak a szociális ellátásokat (ápolási díj, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, gyermekek otthongondozási díja, időskorúak járadéka) is.

 

2024 januárjától emelkedik a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum összege is, így a következő hónaptól majd a minimálbérhez igazodó magasabb ellátási összegeket kaphatják meg a szociális ellátásokra jogosult lakosok.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal