Mi volt a közfoglalkoztatási vásár slágerterméke?

2023.11.30. 07:34 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Egy év kihagyást követően ismét közfoglalkoztatási vásárnak adott otthont a kormányhivatal. A rendezvény célja, hogy a Csongrád-Csanád vármegye járási startmunka mintaprogramjaiban létrehozott termékeket a szélesebb közönség is megismerhesse.

Idén összesen 14 kiállító érkezett a kiállításra, ahol a legkülönfélébb termékeket ismerhette meg a közönség: természetesen a slágernek a húskészítmények mellett a különféle befőttek és lekvárok számítottak, de a dísznövények és a batáta-chips is nagy sikert aratott.

 

„A kiállítás célja, hogy a közfoglalkoztatási programban résztvevők bemutathassák, hogy értékteremtő munkát végeznek” – emelte ki az esemény megnyitóján Salgó László főispán.

 

2011-ben a kormány azzal a céllal indította el a közmunkaprogramot, hogy segély helyett munkát és így bért is kapjanak az álláskeresők. Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Stratégiai Koordinációs Főosztályának vezetője elmondta: a program sikerét épp az mutatja, hogy évről évre egyre kevesebb embernek kell részt vennie benne. Legtöbben - mintegy 240 ezren - 2016-ban dolgoztak közmunkásként, ma ez a szám 70-80 ezer között mozog. A program nagyon sok embert vezetett vissza a munka világába – emelte ki Szulimán Zsolt.

 

Nemcsak Csongrád-Csanád vármegyében, hanem az ország több pontján szerveztek hasonló kiállításokat és vásárokat: 2023-ban 10 kormányhivatal közel 500 kiállítónak biztosított lehetőséget a bemutatkozásra.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal