Miniszteri elismerést kaptak kollégáink

2023.03.21. 10:58 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetőjének, dr. Molnár Mónikának kiemelkedő hivatástudatáért, szakmai felkészültségéért. Dr. Lamperné Dr. Horváth Éva osztályvezető, vármegyei főállatorvos 40 éves közszolgálati életpályáját és kiemelkedő szakmai tudását, elhivatottságát pedig Nagy István agrárminiszter ismerte el.


Dr. Molnár Mónika 2013-ban kezdett el dolgozni a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalánál, ahol 2016-ig gyámügyi, gyermekvédelmi ügyintézőként tevékenykedett. Ezt követően bízták meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal, több mint 100 fős Hatósági Főosztályának főosztályvezetői feladataival. Főosztályvezetőként kiváló szakmaisággal, rendszerszemlélettel, magas fokú vezetői érzékkel irányította a kormányablak, a családtámogatási és társadalombiztosítási, a hatósági és gyámügyi, az építésügyi, a foglalkoztatási és a népegészségügyi szakterületeket. 2020 márciusában a kormányhivatal szervezeti struktúrájának átalakulásakor a főosztályvezetői pozíciójában bizonyított kiváló munkája alapján megbízást kapott a Kormányhivatal Humánpolitikai és Koordinációs Főosztályának vezetésére. Ismeri és átlátja a Kormányhivatal szakmai tevékenységet. Munkája a szívügye, szakmai tapasztalatát, józan és lényeglátó ítélőképességét, kreatív, az alternatívákat mindig feltáró problémamegoldó képességét vezetői, kollégái is elismerik, tisztelik és hozzáértő vezetőként tekintenek rá. Hivatástudatára, felelősségérzetére, szakmai felkészültségére, vezetői és munkatársai mindig bizton támaszkodhatnak.

Dr. Lamperné Dr. Horváth Éva állatorvosi diplomáját 1982-ben szerezte meg, majd 1995-ig az élelmiszerlánc-biztonság és állategészségügyi hatósági igazgatás területén helyezkedett el. 1995 és 2007 között laboratóriumvezető helyettes, majd laboratórium vezető főállatorvosi feladatokat látott el. 2010-ig megyei szakállatorvosként állategészségügyi hatósági feladatokat, majd 2015-ig igazgató helyettes főállatorvosként a Járványügyi Osztály vezetését is ellátta. A Kormányhivatal szervezeti rendszerében a 2015-2017-ig terjedő időszakban főosztályvezetőként, illetve megyei főállatorvosként irányította az élelmiszer ellenőrzési és állategészségügyi szolgálatot. A hivatalt érintő átszervezések nyomán, 2017-től a megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője lett, amelynek kapcsán az élelmiszerellenőrzés és az állategészségügy területét érintő hatósági feladatok szakszerű ellátásáért rendkívüli erőfeszítéseket tesz. Vármegyei főállatorvosként szakmai állásfoglalásaival, iránymutatásaival a járási hivatalok élelmiszerlánc-felügyeletet ellátó osztályainak munkáját folyamatosan segíti, törekedve a vármegyei szakterület és a járási szervezeti egységek közötti szoros együttműködésre a hatékony munkavégzés érdekében. Az osztály általános irányítási tevékenységen túlmenően, szakmai feladatai közé tartozik az állatgyógyászati készítmények forgalmazásának felügyelete, a járványos állatbetegségek szakszerű kezelésének illetve a kapcsolódó kártalanítási eljárások lefolytatásának összehangolása. Szakmai elhivatottsága, ismereteinek folyamatos bővítése, a munkatársakkal való kapcsolattartása és az ügyfelekkel való bánásmódja valamennyi kollégája számára példaértékű.

A madárinfluenza járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatos munkájának elismeréseként 2017-ben Földművelésügyi Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal