Mobil ügyfélszolgálat a Körös-Toroki Napokon

2022.08.05. 13:09 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A lejáró személyi okmányok, vezetői engedélyek, útlevelek megújítására is lehetőség van az augusztus 4-6. között zajló Körös-Toroki Napokon – tájékoztatta a sajtó munkatársait dr. Szubally Brúnó, a Csongrádi Járási Hivatal vezetője. A fesztivál nyitónapján Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket a kormányhivatal standjánál. Bakacsiné dr. Pálinkó Gabriella, a NAV megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese, valamint Kun József r. alezredes pedig a fesztiválon elérhető további szolgáltatásokról számoltak be.

 

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálattal, közismertebb nevén kormányablak busszal várja az érdeklődőket a rendezvénysorozat minden napján 14 és 18 óra között. A kormányhivatali stand közvetlenül a Nemzeti Adó és Vámhivatalé mellett található, ahol az okmányok megújítása mellett lehetőség kínálkozik többek között lakcímváltozás bejelentésére, diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap felvételére, valamint ügyfélkapu regisztrációra egyaránt.
Nemcsak az ügyintézésért érdemes felkeresni a kitelepült kormányhivatalt a Körös-Toroki Napokon. A hivatal sokrétű feladatainak egyike a környezet-, és a természetvédelem. Ehhez kapcsolódóan hulladékgazdálkodási- és természetvédelmi totóval várják a kormánytisztviselők az érdeklődőket. 
Az online kereskedelem veszélyeiről, a szavatosság, jótállás érvényesítéséről – tehát mindenről, amit a fogyasztóvédelemről érdemes tudni – szintén informálódhatnak az érdeklődők. Hallhatnak a piacfelügyeleti ellenőrzésekről, a veszélyes termékek kiszűréséről, de a nyári utazásokhoz kapcsolódó légiutas jogokról is tájékoztatást nyújtanak a kollégáink. A vállalkozó kedvűek fogyasztóvédelmi totóval tesztelhetik tudásukat. Emellett pedig kisfilmek is segítenek eligazodni a fogyasztóvédelem világában.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal