Motivációra mindenkinek szüksége van

2023.09.07. 08:14 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Hogyan lehet hátrányból előnyt kovácsolni? – Sportról és motivációról címmel tartott előadást Mocsári Bence parasportoló a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársainak.


A 23 éves Mocsári Bence könyökízületi rendellenességgel született, és gyermekkorában rehabilitációs céllal kezdett el sportolni, azonban az úszás hamar több lett számára, mint egyszerű egészségfejlesztő foglalkozás. 
„Az első nehézségeim általános iskolában merültek fel. Én lényegében ekkor jöttem rá, hogy más vagyok, mint a többiek. A család és a sport segített kijönni abból a lelkiállapotból, amibe akkor kerültem” – mondta el Mocsári Bence. 
A kezdetben csak az úszásban rajthoz álló Mocsári Bence 2012-ben, Sors Tamás paraúszó londoni aranyérme után döntötte el, hogy ő bizony paralimpiai bajnok lesz. 2015 óta a paralimpiai válogatott tagja, de 2017-ben egy komolyabb érzelmi válságon kellett átlendülnie. A monoton edzések után elment a kedve az úszástól, és eldöntötte, hogy inkább triatlonban fog jeleskedni. 
„Sokkal változatosabb sport a triatlon, nemcsak a három sportág miatt, hanem jobban lehet taktikázni is. Nekem a kerékpár a kedvencem, mert imádom a sebességet, ahogy változik a táj, a tárgyak suhannak el mellettem” – indokolta a váltás okát a sportoló. 
Bence élete egyik legnagyobb kihívása a párizsi paralimpiai szereplés lesz, de még addig is több nemzetközi versenyen rajthoz áll, hogy felkészülhessen a nagy versenyre. Három hónapja már Pécsre tette át székhelyét, ahol új motivációs löketet kapott az alapozáshoz. 
„A sport lelkiismeretességre, maximalizmusra tanítja az embert, de én emellett egészségesebb életet élhetek, ráadásul barátokat, elismerést és sikereket is adott nekem, valamint rengeteg olyan élményt is, amelyek egész életemben elkísérnek majd” – zárta gondolatait Mocsári Bence.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal