Ritka állatot fogadott örökbe a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

2023.09.25. 16:27 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Állatsimogatás, elefánt- és orrszarvúetetés, mentők, rendőrök és tűzoltók is fogadták a kormánytisztviselőket a Szegedi Vadasparkban, szerencsére azonban nem egy rendkívüli esemény közepébe csöppentek a látogatók, hanem a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal családi napján ismerhették meg közelebbről a Vadaspark lakóit és a társszervek életét. Az eseményen gyermekzenekar és bűvész is fellépett, és egy ritkaságnak számító állat örökbefogadása is megtörtént.


Szombaton a Szegedi Vadasparkban tartotta családi napját a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. A kora reggeli záporokat követően az időjárás is kedvezett a kormánytisztviselőknek abban, hogy egy kötetlen, de annál tartalmasabb rendezvényen vegyenek részt. Az esemény megnyitóján a hivatal által meghirdetett rajzpályázat győztesei vehették át ajándékaikat, a díjazottak családi zsiráfetetésen is részt vehettek.

Nemcsak a sikeres művészjelölteknek okozott örömet a szombat, ugyanis a kormányhivatal örökbe fogadta a Szegedi Vadaspark egyik lakóját, a Dél-Amerikában őshonos erdei kutyát: az állatfaj szép példáját mutatja a közösségi összetartozásnak, valószínűleg ezért nyerhette meg meggyőző fölénnyel a kormánytisztviselők körében meghirdetett szavazást.

A családi napon a vármegyei rendőr-főkapitányság tűzpárbajjal tarkított kommandós bemutatója, valamint a tűzoltók és a mentőszervezet munkája is komoly érdeklődést váltott ki. A legkisebbek a Péter és Pán Duó koncertjét is élvezhették, de mindenkit elvarázsolt Szűcs László bűvész előadása is.

A vadasparkban megtartott rendezvény egy ajándéksorsolással zárult, ahol a nap folyamán különböző próbatételekért pecsétet gyűjtő vendégek ajándékcsomagot és makietetést is nyerhettek.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal