Tizenhárom szabadstrand várja a fürdőzőket Csongrád-Csanád vármegyében

2023.06.15. 08:26 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A nyár közeledtével 2023-ban is megtörtént a természetes fürdőhelyek felülvizsgálata, amely alapján idén 13 szabadstrand használatát engedélyezte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Kép

2023-ban összesen 13 természetes fürdőhely várja majd a nyári szezonban a strandolni vágyókat Csongrád-Csanád vármegyében. A korábbi évekhez hasonlóan a nyár közeledtével a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai az ütemtervnek megfelelően megkezdték a szabadstrandok vízminőségének ellenőrzését, amelynek eredményeként került sor a működési engedélyek kiadására. 

A fürdőzők 2023-ban összesen 13 szabadstrandot kereshetnek fel a vármegyében, amelyek zöme már megnyitott, míg egy részük a nyári szünetre tervezte az indulást. A meleg nyári napokon így nyitva lesz a Sziksósfürdő Strand és Kemping, valamint ugyanitt a naturista strand és kemping, továbbá Sándorfalván a Nádastó Szabadidőpark, Hódmezővásárhelyen a Sun City Szabadidőközpont, Mártélyon a Holt-Tiszai szabadstrand, Mórahalmon a Szent János Strandfürdő és Pihenő Park, Makón a Maros Kalandpark Strandfürdő és Tiszaszigeten a Turisztikai Központ Szabadstrand. 

A korábbiakhoz hasonlóan a Tisza folyó Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán is lehet majd fürdőzni, így látogatható Csongrádon a Körös-toroki Partfürdő, Szentesen, Mindszenten és Algyőn a szabadstrand, valamint Szegeden a Coca-Cola Lapos Beach. 

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal