Több mint 12 millió forint gyűlt össze gyermekvédelemre a szegedi ÁGOTA Futáson

2024.04.15. 16:14 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából szervezett jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem április 14-én. Az eseményen több mint 1600-an álltak rajthoz, a nevezési díjakból, támogatói jegyekből és felajánlásokból mintegy 12 millió forint gyűlt össze az ÁGOTA® Alapítvány számára.

 

Igazi társadalmi összefogás valósult meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem által szervezett ÁGOTA Futás mögött, ahol több mint 1600 fő állt rajthoz, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatalokat támogassa.

Az eseményhez csatlakozott többek között az olimpiai bajnok Vajda Attila, de rajthoz állt Salgó László főispán, családja társaságában Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Bóka János európai uniós kérdésekért felelős államtitkár és Deli Daniella klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár is. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrkapitányság és a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred mellett több mint száz kormánytisztviselő, az SZTE és a Gál Ferenc Egyetem oktatói is neveztek a futásra.

Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapata, az SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy-egy dedikált mezt, míg a ZUE.hu Szegedi VE egy aláírt labdát ajánlott fel jótékonysági árverés céljára, a rendezvény fővédnöke, az olimpiai bajnok Kopasz Bálint is egy szignózott relikviával támogatta az ÁGOTA Futást.

A nevezési díjakból és az értékesített szurkolói tárgyakból több mint 7 millió forint jött össze a jótékonysági célokra, míg a BYD autógyár további 5 millió forintot ajánlott fel az ÁGOTA® Alapítvány számára, amelynek célja elsődlegesen a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok támogatása.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal