Több mint 180 kormánytisztviselő jelentkezett véradásra novemberben

2023.12.04. 11:38 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Az év végéhez közeledve ismét csatlakoztak a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai az Országos Vérellátó Szolgálathoz, novemberben a vármegye 4 településén összesen 184 kormánytisztviselő támogatta az egészségügyi ellátórendszer munkáját.

Idén harmadszor szerveztek Csongrád-Csanádban kormánytisztviselők számára véradást abból a célból, hogy a téli ünnepek alatt is folyamosan biztosított legyen a kórházak vérkészítményekkel való ellátása. Munkatársaink a vármegyében ezúttal 4 településen – Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón – támogatták a nemes célt. Idén eddig közel 600 kormánytisztviselő nyújtott segítő kezet Csongrád-Csanádban.

Rendszeres véradásra azért van szükség, mert a vér mással nem pótolható, a vérellátás folyamatos fenntartásával viszont szükség esetén mindenki számára biztosítható a vérkészítményekhez való hozzáférés. Mint ismert, egy donor akár három ember gyógyulását is segítheti egyetlen véradással.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján lehet tájékozódni.

Facebook:

Novemberben több mint 180 kormánytisztviselő vett részt véradáson, míg idén közel 600 munkatársunk nyújtott segítő kezet Csongrád-Csanád vármegyében.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal