Több mint 230 kormánytisztviselő jelentkezett véradásra az év elején

2024.02.29. 14:33 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

2024 februárjában kiemelkedően magas létszámmal csatlakoztak a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai az Országos Vérellátó Szolgálat felhívásához, február 19-29. között a vármegye 4 településén összesen 232 kormánytisztviselő támogatta az egészségügyi ellátórendszer munkáját.

A korábbi évekhez hasonlóan 2024-ben is véradást szervezett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a kormánytisztviselők számára. A kezdeményezés célja, hogy a véradások számának növelésével idén is folyamosan biztosított legyen a kórházak vérkészítményekkel való ellátása. Munkatársaink a vármegyében ezúttal 4 településen – Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón – támogatták a nemes célt, és összesen 232-en jelentkeztek a február 19-29. között szervezett véradásokra.

Rendszeres véradásra azért van szükség, mert a vér mással nem pótolható, a vérellátás folyamatos fenntartásával viszont szükség esetén mindenki számára biztosítható a vérkészítményekhez való hozzáférés. Mint ismert, egy donor akár három ember gyógyulását is segítheti egyetlen véradással.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján lehet tájékozódni.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal