Újabb harmincöt kormányablak-ügyintézővel erősíti csapatát a vármegyei kormányhivatal

2023.03.14. 09:47 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal újabb harmincöt kormánytisztviselője tett sikeres vizsgát és vehette át a képesítést igazoló oklevelét. A projekt hetedik ütemének zárásaként a kollégák március 13-án ünnepélyes keretek között vehették át az okleveleket.

 

Az átadó ünnepségen Dr. Róth Márton főispán az állam szolgálatában végzett munka súlyára, jelentőségére hívta fel a figyelmet. Mint mondta, Csongrád-Csanád vármegye kormányablakaiban az elmúlt évben több mint egymillió ügyfél fordult meg, amely nagy felelősséggel is jár. Az állampolgárok a kormányablakban dolgozó kollégákkal kialakított közvetlen kapcsolat alapján fogják ugyanis meghatározni azt, hogy mit gondolnak a kormányablakról, a kormányhivatalról és végeredményben az államról – tette hozzá.


Dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa elmondta, fontos feladat az ügyintézés kultúrájának erősítése, fejlesztése. A közigazgatásban folyamatosan innováció zajlik. A kormányablak-ügyintézői képzésben ennek eredményeképpen is történt változás: a felkészülést tapasztalt kollégák segítették, valamint a közigazgatásban szinte először ügyfélszolgálati mentorok is dolgoztak a képzésen résztvevőkkel.


A KÖFOP-2.1.3−VEKOP-15-2016-00002 azonosító számú „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében országosan összesen ötszáztizennégy kormányhivatali dolgozó tett sikeres vizsgát, Csongrád-Csanád vármegyében harmincöten.
Az ünnepség az oklevelek ünnepélyes átadásával zárult.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal