Ajánlattételi felhívás Lada Niva gépjármű értékesítésére

2024.04.25. 15:10 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal (székhelye: 6722 Szeged, Rákóczi tér 1.) mint Kiíró, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXXVI törvény (a továbbiakban: Nytv.), az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) vonatkozó fejezetei alapján – figyelemmel a Kiíró és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (a továbbiakban: Megbízó) által 2018. július 25. napján kötött SZT-119507 megbízási szerződésben foglaltakra – a Magyar Állam tulajdonában, a Kormányhivatal üzemeltetésében lévő alábbi feleslegessé vált gépjárművét (a továbbiakban: Gépjármű) a honlapján nyilvános meghirdetés útján egy fordulós eljárás keretében értékesíti kívánja.

I.

1. A Gépjármű adatai:

Rendszám: KLS- 538
Gyártmány, típus: Lada Niva 21214
Alvázszám: XTA21214061827335
Motorszám: 212148513694
Szállítható személyek száma: 4
Szín: Zöld
Saját tömeg: 1285 kg
Együttes tömeg: 1610 kg
Hengerűrtartalom: 1690 cm3
Üzemanyag: benzin
Teljesítmény: 59 kW
Gyártási év: 2006
Műszaki vizsga érvényessége: ideiglenesen forgalomból kivonva
Km óra állása 188 616
Átlagos futásteljesítmény (km) 239 200



Helyszíni megtekintésre hétfőtől-csütörtökig 8:00 - 16:00 óráig, pénteken 8:00-14:00 óráig van lehetőség telefonos egyeztetést. Kapcsolat: Gogán Tibor kormánytisztviselő (+36 30 591 6159)


2. Tájékoztató a jármű műszaki állapotáról:

A gépjármű jelenleg működésképtelen állapotban van, a motor teljes felújítása indokolt a magas olajfogyás miatt. A gépjármű hosszabb ideje üzemen kívül van, az állapota átlag alatti, a gumik nem megfelelőek, műszaki engedélye lejárt, a forgalomból ideiglenesen kivonásra került. A futómű, kipufogó, fék és a kuplung javítást igényel.

3. További fontos információk:

A Kiíró felhívja a figyelmet arra, hogy a hirdetményben a gépjármű adatainak feltüntetése nem jelenti a gépjármű tulajdonságainak teljeskörű ismertetését a Kiíró, valamint a Megbízó részéről. A Gépjármű megtekintése során a pályázó által nem észlelt vagy nem felismerhető rejtett hibákért, a Gépjármű fizikai, műszaki állapotáért, minőségéért esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért a Kiíró és a Megbízó felelősséget nem vállal. A Gépjármű tekintetében a Kiíró és a Megbízó a kellékszavatosságukat kizárják. A Gépjármű a hirdetmény megjelenésének időpontjában per-, teher- és igénymentes.

II.


1. A legalacsonyabb értékesítési ár: 511.000,- Ft.

2. Az ajánlattétel végső határideje: 2024. május 31. 12:00

3. Az ajánlatok benyújtásának a helye: 6722 Szeged, Rákóczi tér 1. 314. iroda

4. Az ajánlattétel benyújtásának a módja:

Az ajánlattevők ajánlataikat cégjelzés nélküli, zárt borítékban, legalább öt példányban- ebből egy példányt minden oldalon eredtiben cégszerű aláírással, magánszemélyként eredeti aláírással, illetve a meghatalmazott aláírásával ellátva kötelesek az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidőben, a 3. pontban megadott helyen, az adott pályázatra utaló jelzéssel, személyesen vagy meghatalmazott útján benyújtani. A postai úton történő benyújtás esetén is be kell érkeznie az ajánlatnak az ajánlattételi határidő lejártáig. Egy ajánlattevő csak egy ajánlatot tehet. Az ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő nyilatkozatát különösen:

- a pályázati kiírásban foglalt feltételek elfogadására,
- az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre
- vételár összegére vonatkozóan.
 

5. Az ajánlati kötöttség időtartama: 60 nap

6. Tájékoztatás pályázat érvénytelenné nyilvánításhoz való jogról:

A Kormányrendelet 41. § (4) bekezdése alapján a Kiíró fenntartja fenntartja magának a jogot, hogy a magasabb ajánlatot tevővel, valamint a nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a soron következő legmagasabb ajánlatot adó ajánlattevővel kössön szerződést, az ajánlatkérést módosítsa, visszavonja, a pályáztatási folyamatot felfüggessze, megszakítsa, a folyamatot többfordulóssá minősítse. Az eljárás eredménytelenné nyilvánítása, illetve a szerződéskötés elmaradása miatt az ajánlattevő semmiféle jogcímen kárigényt nem érvényesíthet. A pályázati eljárás eredménytelen amennyiben: - nem érkezik érvényes ajánlat, - a pályázatok nem felelnek meg a kiírásban levő feltételeknek, - új pályázat kiírása szükséges, vagy - a legjobb érvényes ajánlat elfogadása jelentős vagyon vesztéssel járna.

A pályázat nem érvényes, ha az ajánlattételi nyilatkozat és a tartozásmentességi nyilatkozat kitöltése nem megfelelő, nem egyértelmű, vagy hiányos.

7. A pályázaton való részvétel feltételei:

- A Kormányrendelet 27. § (1) bekezdése alapján állami vagyont nem lehet értékesíteni olyan személy részére aki vagy amely az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL törvény 7. § 34. pontja szerinti, lejárt esedékességű köztartozással rendelkezik, vagy a tulajdonosi joggyakorlóval szemben fennálló lejárt tartozással rendelkezik.
- A gépjármű megvásárlásának feltétele a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiállított tartozásmentességi nyilatkozat. (az ajánlattétel elfogadásától számított 30 napon belül érkezik meg a Kormányhivatalhoz)
- Az Nyvt 13. § (2) bekezdése alapján nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet. Abban az esetben, ah a nem természetes személy Ajánlattevő nem nyilatkozik, vagy úgy nyilatkozik, hogy nem átlátható szervezet, vagy az átláthatóságról nem nyilatkozik legkésőbb az adásvételi szerződésben, az adásvételi szerződést a Kiíró nem köti meg.

8. Szerződéskötéssel kapcsolatos tudnivalók:
- A szerződés formája: adásvételi szerződés
- Tájékoztatom, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal az ÁFA tv. 87.§-a alapján a gépkocsi értékesítésekor mentes az adó alól.
- A nyertes ajánlattevő az adásvételi szerződés aláírásával egy időben, vagy azt megelőzően átutalással fizeti meg a CSCSMKH 10028007-00299664-00000000 bankszámlaszámára a gépjármű ellenértékét. A szerződés aláírásának napján, de azt követően legkésőbb 15 napon belül történik meg a gépjármű birtokba-adása.

9. A pályázathoz mellékelni kell:
- 1 Tartozásmentességi nyilatkozat
- 2., vagy 2/A melléklet: Nyilatkozat állami vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés megkötéséhez
- 3 vagy 3/A melléklet: Ajánlattételi nyilatkozat, értékesítési engedély

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal